Waar de natuur
om de hoek
te vinden is

Waar de natuur om de hoek te vinden is

Varen op de Vecht

Met de schilderachtige Vecht vlakbij, nodigt Maarssen-dorp uit tot lange tochten op het water. Het is heerlijk aan het water vertoeven en natuurlijk vinden bootliefhebbers hier een waar paradijs, met uitzichten over imposante landgoederen en prachtige natuur.

Maarsseveense plassen

De Loosdrechtse Plassen bestaan uit verschillende plassen die van elkaar gescheiden zijn door dijken en eilanden. Hier kun je terecht voor wat meer avontuur op het water. Je kunt naar hartenlust zeilen, windsurfen, waterskiën en wakeboarden.
Op één van de eilanden vind je een toiletgebouw, zwemstrand en speeltoestellen en op een andere kun je terecht voor drankjes en snacks.

Loosdrechtse Plassen

Als je verkoeling zoekt op warme dagen, ben je bij de Maarsseveense plassen aan het juiste adres. De kinderen vermaken zich uren op de vele speeltoestellen bij het water, terwijl jij heerlijk tot rust komt in de zon. Te koud om te zwemmen? Zoek dan de warmte op bij Thermen Maarssen (voorheen SpaSereen).

Ga op ontdekkingstocht

De natuur rondom Maarssen-dorp is echt prachtig. In Park Vechtenstein kun je uren wandelen en een bezoekje brengen aan kinderboerderij de Vechtse Hoeve. In het Gagelbos kunnen kinderen hun energie kwijt na een schooldag. Wat ook zeker een bezoekje waard is, is het dorp Oud-Zuilen en het imposante Slot Zuylen, dat zichzelf een ‘levend museum’ noemt.

Ontdek
de binnenstad
van Utrecht

Voor een leuk dagje uit hoef je niet ver te reizen; binnen een kwartier sta je in hartje Utrecht. Dwaal door de kronkelende straatjes langs de grachten en bewonder de indrukwekkende Domtoren. Shop till you drop en sluit de dag sfeervol af in één van de gezellige eetcafés (aan het water). Daarna is het weer fijn thuiskomen in Ensemble.

Voor de sportliefhebbers

Voor ieder wat wils

Je vindt in Maarssen-dorp een gevarieerd aanbod aan sportverenigingen, waaronder voetbal, hockey, paardensport, tennis, volleybal, korfbal, badminton en basketbal. Ook de keuze uit sportscholen is hier zeer uitgebreid. Voor ieder wat wils dus!

Bereikbaarheid

Maarssen-dorp is de perfecte uitvalsbasis voor woon-werkverkeer. Dat is ook niet zo gek, als je bedenkt dat belangrijke snelwegen als de Ring Utrecht, A2, A12 én de A27 in de buurt liggen. Hierdoor ben je binnen 15 minuten in Utrecht,

in 20 minuten rijd je naar Amsterdam, en ook Rotterdam is maar drie kwartier met de auto. Daarnaast is Maarssen-dorp bijzonder studentvriendelijk door de aanwezigheid van treinstation Maarssen en goede busverbindingen.

Zie jij jezelf hier al wonen?

Zie jij jezelf al wonen in Ensemble? Maak dan nu een account aan en geef de bouwnummers van jouw voorkeur door.

Schrijf je nu in

Zie jij jezelf al wonen in Ensemble? Maak dan nu een account aan en geef de bouwnummers van jouw voorkeur door.